Over mij

Wie ben ik

Welkom op de pagina over mij, mijn naam is Marieke. Ik hou veel van bloemen, de natuur en het werken in de tuin. Het allermooiste vind ik rozen, die verwerk ik dan ook veel in mijn sieraden. Ook de naam van de website heeft hiermee te maken, CosaRosa (Italiaans), wat ongeveer betekent “een dingetje met rozen”.

Na 20 jaar gewerkt te hebben als neuropsycholoog, besloot ik na een tijd met ziekte, om minder te gaan werken. Tijdens een cursus edelsmeden ontdekte ik dat ik het heerlijk vind om met halfedelstenen, zilver, verguld draad en andere mooie materialen te werken. Ik kan me er uren in verliezen en het resultaat geeft steeds weer voldoening. Ik hou er van als het niet strak is en zie juist de schoonheid in het niet perfecte. Om deze reden vind ik het ook leuk om met verguld of verzilverd draad te haken, dat ziet er steeds weer net iets anders uit. Omdat ik ook veel van de natuur hou, komt dit vaak terug in mijn sieraden in de vorm van bloemen en blaadjes.  Ik werk graag met natuurlijke materialen zoals halfedelstenen, omdat die steeds weer net iets anders van vorm en kleur zijn. Hierdoor hebben mijn sieraden vaak ongelijke en organische vormen.

Verkoop op Etsy en in opdracht

Ik heb er veel plezier in om mooie dingen voor andere mensen te maken. Alle sieraden zijn met de hand gemaakt en uniek. Ik maak al lange tijd sieraden, maar vooral in opdracht of als cadeau voor vriendinnen. Zo heb ik voor verschillende bruiden in mijn vriendenkring de sieraden gemaakt. Door enthousiaste reacties ben ik mijn sieraden gaan verkopen. Eerst via een winkel in Amsterdam (Mimi) en sinds december 2016 via Etsy. De naam van de winkel op Etsy is CosaRosaSieraden https://www.etsy.com/nl/shop/CosaRosaSieraden

Ik maak nog steeds sieraden in opdracht. Al je iets speciaals en persoonlijks wilt kan ik dat in overleg voor je maken. Ik stuur meestal eerst wat foto’s van de materialen, zodat je zeker weet dat je krijgt wat je graag wilt. Ik kan bijvoorbeeld achter een cabochon van glas een foto plaatsen van een dierbare en dat in een sieraad verwerken. Het wordt dan een heel persoonlijke sieraad.